Tuesday, March 13, 2012

Mustaa kahvia

Enää ei kiukuta ihan yhtä paljon, kuin viikonloppuna. Vähän kuitenkin. Tällä viikolla taitaa jäädä haaveeksi saada viettää yhtään hetkeä miehen kanssa kahden kesken. Saan siis tyytyä toiselle naiselle suotaviin tekstiviesteihin ja muutamaan puhelinkeskusteluun. Tälläisina hetkinä sitä tulee usein ajatelleeksi, että itsepä olen osani valinnut.

Koska uteliaisuuteni vei voiton eilen, kutsuin ystävän kahvittelemaan kanssani. Hienovaraisesti koitin urkkia, miten viikonlpooureissu oli mennyt. Tai eihän minun oikeastaan tarvitse edes udella tietoa, onhan ystävien kesken ihan normaalia kertoa myös parisuhteen kiemuroista. Jotenkin vaan olen nykyään hirveän tietoinen omista kysymyksistäni ja kommenteistani heidän suhteeseensa liittyen. Siinä missä normaalisti kysyisin, esimerkiksi hellyyden määrästä heidän suhteessaan, olisi kysymyksen takana toive siitä, että ystävällä on suhteessaan asiat hyvin ja mies huomioi tarpeeksi. Nyt kysymyksen esitettyäni toivon, että kuulen vastauksessa suhteen loppumista ennakoivaa pettymistä ja periksiantamista. Mietin usein, että kuuluvatko omat odotukseni ja toiveeni jotenkin äänessäni ja osaako ystävä arvata asioiden oikean laidan. Haluaisin kysyä niin paljon muitakin kysymyksiä, kuten "rakasteletteko usein? Millaista se on? Uskotko, että suhteenne jatkuu? Mitä tekisit, jos saisit tietää, että mies pettää? Mikset jo vain päästä irti, kun näethän itsekin, että suhteenne on käytännössä loppuun kulunut?"

En tietenkään voi kaikkia kysymyksiäni ääneen sanoa.

Pieneksi harmikseni ystäväni oli jotenkin rentoutuneen oloinen ja kertoi viikonloppureissun sujuneen oikein hyvin. Mies oli kuulemma tapansa mukaan ollut kohtelias sukulaisille ja hauskuuttanut mukana olleita lapsia. Ystävä jopa pohti, kuinka hyvä isä miehestä tulisi. Hän tosiaan edelleen ainakin jollain tasolla uskoo, että he tulevat perustamaan perheen yhdessä. Tämä ärsyttää minua jotenkin aivan suunnattomasti. Miten nainen voi olla niin sokea, ettei näe asioiden todellista laitaa? Joskus toivon, että hän tosiaan saisi tietää minun ja miehen suhteesta ja tippuisi sieltä pilvilinnoistaan alas.

No comments:

Post a Comment